9,2
573 beoordelingen
Terug naar overzicht
Missie-H2-HERO_tcm-22-1984111.jpg

Toyota nieuwe partner Missie H2

Waterstof en de kracht van sport

Toyota Nederland sluit zich aan bij Missie H2, een vereniging die Nederland wil laten kennismaken met de mogelijkheden van waterstof (H2) met behulp van de olympische kracht van sport.

Dat gaat waterstofconsortium Missie H2 bijvoorbeeld doen tijdens de Olympische en Paralympische Spelen in 2021 in Tokio, waarbij de kracht van TeamNL als rode draad gebruikt wordt. Toyota is een van de zeven partijen uit de waterstofketen die zich aansluit bij Missie H2: ook Gasunie, Groningen Seaports, Port of Amsterdam, Remeha, Shell Nederland en Stedin Groep helpen de missie te bereiken.

Wereldwijde mobiliteitspartner

Jan-Christiaan Koenders, managing director Toyota importeur Louwman & Parqui: “Als enige wereldwijde mobiliteitspartner van zowel de Olympische als de Paralympische Spelen wil Toyota van de spelen in Tokio een showcase maken van zijn toekomstvisie met betrekking tot waterstof. Ook in Nederland zien we een belangrijke rol voor waterstof weggelegd. We zijn er trots op dat we samen met andere inspirerende partijen deel uit mogen maken van Missie H2 om ook de rest van Nederland hierover enthousiast te maken. Dat we dit samen met NOC*NSF door middel van sport kunnen doen, is geweldig.”

Marit-Bouwmeester-1140_tcm-22-1984109.jpg
Belangrijk maatschappelijk thema

Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF: “Voor TeamNL is het prachtig dat de deelnemende bedrijven zich richten op de Nederlandse sport om zo’n belangrijk maatschappelijk thema als onze verduurzaming onder de aandacht te brengen. Daar blijven we naar Tokyo 2021 graag aan meewerken.”

Kiran-Badloe-1140_tcm-22-1984145.jpg
Teamsport

Ulco Vermeulen, bestuurslid Gasunie: “Voor Missie H2 slaan we natuurlijk de handen ineen. Ook in deze uitdagende tijden blijven we TeamNL steunen op weg naar Tokio. Met de watersporters van TeamNL blijven we ons hard maken voor Nederland Waterstofland. Extra mooi is dat met de komst van Toyota Nederland nu alle schakels uit de waterstofketen in Missie H2 zijn vertegenwoordigd. Van producent tot eindgebruiker. Samen maken we van Nederland Waterstofland. Energietransitie is per slot van rekening teamsport.”

Topsporters

TeamNL topsporters Kiran Badloe, Marit Bouwmeester (tevens Toyota ambassadeur), Lisette Bruinsma, Ferry Weertman en Ilse Paulis & Marieke Keijser zullen zich tot en met de Olympische en Paralympische Spelen inzetten als ambassadeurs van Missie H2. Samen zetten ze de campagne ‘Samen maken we van Nederland Waterstofland’ kracht bij. Bovendien gaat Missie H2 tijdens de campagne nauw samenwerken met de watersportbonden KNZB, KNRB en het Watersportverbond.

Meer over waterstof Start Your Impossible Inschrijven Toyota nieuwsbrief