9,2
573 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-World-Start-Your-Impossible-Kjeld-Nuis-hero.jpg

Kjeld Nuis nieuwe ambassadeur van Toyota

Niets is onmogelijk

Meervoudig olympisch schaatskampioen Kjeld Nuis is de nieuwe ambassadeur van Toyota. De samenwerking maak deel uit van de wereldwijde ‘Start Your Impossible’ campagne in aanloop naar de Olympische Spelen van Beijing 2022. Toyota is wereldwijd partner van de Olympische en Paralympische Spelen. Samen met Kjeld Nuis willen we laten zien dat niets onmogelijk is. Het weerspiegelt de gedeelde, onbegrensde toewijding om continu te verbeteren, waarmee we iedereen willen inspireren.

Alles voor de olympische droom

Kjeld Nuis behoort tot de beste langebaanschaatsers van de wereld. Als kleine jongen droomde hij al om ooit als schaatskampioen met een medaille om zijn nek op het podium te staan. Ondanks persoonlijke tegenslagen wist hij met zijn onvoorwaardelijke doorzettingsvermogen toch zijn droom waar te maken door zich te plaatsen voor de Olympische Winterspelen van 2018 en te excelleren op het allerhoogste podium.

Kjeld11-555.jpg
Kjeld3-555.jpg
Hoe het begon

Kjeld begon op zijn zevende met schaatsen bij IJssport Vereniging Leiden en werd al snel opgenomen in de gewestelijke selectie van Zuid-Holland. Maar na een zwaar auto-ongeluk waarbij hij zijn jukbeen en oogkas brak, leek zijn jongensdroom in rook op te gaan. “Ik kon hierdoor lange tijd niet trainen, liep een grote achterstand op en werd uit het gewest gezet. Na mijn herstel had mijn vader een trainingsschema gemaakt dat ik nauw volgde. En met succes, want later op het NK schaatste ik sneller dan iedereen van het gewest, waarna ik definitief doorbrak op het hoogste niveau.”

Rijkelijk gevulde prijzenkast

Kjeld behaalde zijn eerste grote succes in 2010. Sindsdien vulde hij zijn prijzenkast met meer dan honderd medailles, waaronder veertig gouden. Hij verbrak meermaals het wereldrecord op de 1.000 meter en is de huidig wereldrecordhouder op de 1.500 meter. Op de Olympische Spelen in Pyeongchang in 2018, de eerste in zijn carrière, pakte Kjeld tweemaal goud. Dankzij zijn uitmuntende prestaties won hij in datzelfde jaar de prestigieuze titel van Nederlands Sportman van het Jaar.

Wat betekent Start Your Impossible voor jou?

“Als schaatser zijn de Olympische Spelen het mooiste wat er bestaat. Het is mij twee keer op rij om diverse redenen niet gelukt om mij te kwalificeren. En zo veel kansen krijg je niet, want de spelen worden maar eens in de vier jaar gehouden. Het was een enorme bevrijding toen ik mij wel plaatste voor de Olympische Spelen in Pyeongchang in 2018. En als je dan als 28-jarige ‘laatbloeier’ meteen twee keer goud pakt en ziet hoe ontzettend werd meegeleefd in Nederland… Dát betekent Start Your Impossible voor mij. Niets is onmogelijk.”

Kjeld12-555.jpg
Kjeld5-555.jpg

Toyota RAV4 Black Edition

Als kersverse ambassadeur rijdt Kjeld in een nieuwe Toyota RAV4. “Ik ben heel trots dat ik ambassadeur mag zijn van zo’n imposant automerk. Ik ben onder de indruk van de technologie en maatschappelijke betrokkenheid van Toyota. Als je ziet wat het merk allemaal doet behalve auto’s produceren, zoals de ontwikkeling van technologie om mensen met een lichamelijke beperking te ondersteunen met mobiliteit. Dat vind ik fantastisch. Bovendien is mijn Toyota RAV4 Black Edition een heel gave auto, met fantastische stoelen, prettige voorzieningen aan boord en een waanzinnige uitstraling. Het is net een batmobile!”

Meer info over de RAV4 Start Your Impossible Inschrijven Toyota Nieuwsbrief